Tropiciele marnotrawstwa

Proces ciągłej eliminacji marnotrawstwa umożliwia wytworzenie większej liczby produktów przy wykorzystaniu mniejszych zasobów przedsiębiorstwa, w krótszym czasie i z zachowaniem najwyższej jakości. O skuteczności tej metody świadczą rewelacyjne rezultaty osiągane przez setki firm.

Cel

Nauczenie uczestników „widzieć marnotrawstwo”. Wyjaśnienie obszarów występowania marnotrawstwa w procesach produkcyjnych.

Zwiększenie świadomości pracowników i uczulenie na marnotrawstwo.

Zapoznanie uczestników z obszarami marnotrawstwa

  • nadprodukcja, zapasy
  • oczekiwanie, zbędne przebiegi
  • ergonomiczna organizacja stanowiska
  • transport, zbędne procesy
  • komunikacja, błąd / poprawka

Zalety wynikające ze zrozumienia wpływu marnotrawstwa na miejsce pracy. Przygotowanie do wdrożenia sposobów eliminacji marnotrawstwa

  • przygotowanie planu wdrożenia, promocja, rozdział zakresów odpowiedzialności
  • zaangażowanie pracowników
  • wykorzystanie innych istniejących w przedsiębiorstwie systemów
  • Metodyka prowadzenia szkolenia

    Szkolenie prowadzone przez dwóch trenerów. Przykłady praktycznego zauważania marnotrawstwa, ustanawianie standardów pracy, rozpowszechnianie, narzędzia wspomagające, ćwiczenia.

    Wymiar godzinowy szkolenia


    „Tropiciele marnotrawstwa” 2 dni x 8h (45min)

    "Najważniejszym celem edukacji nie jest zdobycie wiedzy, lecz umiejętności działania."

    

    Ta strona używa cookie.

    Dla Państwa wygody Serwis www.hr-szkolenia.pl używa plików cookies m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników, i w celach statystycznych. Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty. Ustawienia polityki cookies można zmienić w opcjach przeglądarki.
    W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies.
    Przeczytaj politykę prywatności: LINK

    Nasi partnerzy